Daniel Olsson - yngst som vanligt. Foto: Linnea Johansson/Sveriges Radio
Gävle

Daniel Olsson invald i partistyrelsen

"Spännande" tycker Daniel Olsson
1:19 min

Under partiets ordinarie partikongress valdes i går 25-årige Daniel Olsson från Gävle in i Socialdemokraternas partistyrelse. Därmed har han nu avancerat från rollen som Sveriges yngste kommunfullmäktigeordförande, till den yngste också i partistyrelsen.

Partikamraternas val av Daniel Olsson gjorde honom själv både förvånad och glad:

-- Jag blev först litet överraskad, men också glad och hedrad. Det känns otroligt spännande det här - jag är väldigt glad, säger han.

Ständigt den yngste

2010 valdes Socialdemokraten Daniel Olsson till ordförande för Gävles kommunfullmäktige.

Han var då den yngste kommunfullmäktigeordföranden i Sverige och nu blir han den yngste också i partistyrelsen. Detta - att vara yngst - har både bra och dåliga sidor, tycker Daniel Olsson:

- Dels är det roligt, bara det faktum att man är yngst. Men samtidigt är det en utmaning att ständigt behöva bevisa att man inte bara är inkvoterad på grund av sin ålder, säger han.

Allt är nytt

Daniel Olssons första uppgift blir att i samarbete med den övriga partistyrelsen arbeta med de beslut som tagits under socialdemokraternas partikongress i helgen. Exakt hur det arbetet kommer se ut, vet ännu inte Daniel Olsson:

– Vi får väl se litet vad som händer! Jag har ännu inte hunnit med något styrelsemöte och vet inte hur upplägget kommer att vara. Så det blir verkligen spännande, konstaterar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".