1 av 2
Gunnar Nilsson, IF Metall på Mekanotjänst. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio
2 av 2
Anders Leander, VD på Mekantjänst. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio
Ljusdal

Mekanotjänst varslar 20

1:05 min

Mekanotjänst i Järvsö AB varslar 20 personer på grund av fortsatt låg beläggning. Det handlar om sju tjänstemän och 13 kollektivanställda. Mekanotjänst i Järvsö har totalt 120 medarbetare.

Den ekonomiska osäkerheten som råder i omvärlden har påverkat utvecklingen i Järvsö, och därför marknadsanpassar företaget nu sina resurser.

Idag har facken informerats och det var inte helt överraskande besked vd Anders Leander lämnade för några timmar sedan.

– Vi har haft det på känn en längre period. Överraskad är väl fel ord men samtidigt är det smärtsamt att behöva ta det här beslutet. Vi har trott att vi skulle ha en större efterfrågan än vad vi har sett under första kvartalet och det är det resultatet som gör att vi måste anpassa vår kostym lite, säger vd:n Gunnar Leander.

Nu varslar ni 20 personer och i september fick 12 gå. Är det här en trend?

– I vår bransch är det både upp och ner. Det är vi vana vi..vi tvingas hela tiden rekrytera och ibland också dra ner när så krävs - så det är ingen trend utan det är den verklighet som vi lever i.

Gunnar Nilsson i Metallklubben...är du överraskad av det besked som ni har fått i dag?

– Det är jag inte utan vi har haft på känn ett tag att vi inte har jobb åt alla. Det är kanske ett lite större varsel än jag hade hoppats på, säger Gunnar Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista