Misstänkt bankrånare deltog i jakten

På måndagen häktades en 36-årig polis på sannolika skäl misstänkt för bankrånet i Söderhamn 17 december. Häktningsförhandlingen vid Bollnäs tingsrätt skedde bakom stängda dörrar och bevakades av flera polismän. Men det alla undrade över, varför polismannen rånade en bank, har han ingen förklaring säger hans försvarsadvokat K-G Myhrberg till SR Gävleborg.

Polismannen, som erkänt, häktades på måndagen för bankrånet mot Nordea 17 december. Efter rånet ska han under hot ha tvingat till sig en personbil utanför banken.

Han misstänks även för grovt tjänstefel, eftersom han senare som insatsledare lett inbrytningen och husrannsakan i en lägenhet i söderhamn. Husrannsakan ledde till att två andra personer anhölls och häktades misstänkta för bankrånet.

Hur mycket pengar som polismannen kom över vid rånet är det ingen som vill berätta, men den 16 januari köpte polismannen en bil i Stockholm för över 200 000 kronor.

Det var då som det stod klart att polismannen var inblandad i rånet och ärendet överlämnades till internutredningen i Västerås. Enligt advokat KG-Myrberg har det mesta av rånbytet kommit tillrätta.