Suifspelarna Viktor Brodd, Jon Persson och Hampus Nordberg. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
bordtennis

Ödesmatch för Suif

1:03 min

Idag spelar Söderhamns UIF - Suif - den andra kvartsfinalen av tre möjliga mot Falkenberg i herrarnas slutspel i bordtennis. Efter en förlust i den första kvartsfinalen möts lagen idag på Söderhamns hemmaplan. Suifs tränare Peter Blomquist berättar om analysen efter den första kvartsfinalen.

- Det som fungerade är fotarbetet. Det som inte fungerade var att de inte riktigt hängde med i skiftningarna mellan backhand och forehand när det gick fort, så vi måste bli lite snabbare när det gäller den skiftningen och där har vi lagt ned tid, säger Peter Blomquist.

Suif måste nu vinna två matcher i rad mot Falkenberg för att gå vidare i slutspelet.

Hemmaplan talar till Suifs fördel
Hur ser du på sannolikheten för att ni klarar er vidare till en tredje kvartsfinal?

- Just nu är de stora favoriter i och med att de spelade väldigt bra mot oss första matchen och vi måste vinna två i rad. Men vi har två matcher på hemmaplan i rad om vi lyckas vinna och vi har spelat väldigt bra på hemmaplan. Så jag tror att det talar för vår fördel.

Jon Persson förlorade tre raka set mot Falkenbergs Soumyajit Gosh i det första mötet medan Viktor Brodd stod för Suifs vinst.

- Både Jon och Hampus Norberg är de som brukar spela etta och tvåa för oss och det är just där vi måste höja oss. För Viktor Brodd som är vår tredjeman vann ju sin match, så det känns bra. Det är de andra matcherna vi måste höja oss på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista