1 av 2
Gefles Kristinn Steindórsson och Halmstads Alexander Faltsetas. Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX.
2 av 2
fotboll

Gefle besegrade HBK - med Hamrén på läktaren

2:25 min

Gefle vann med 2-0 efter en mycket imponerande insats på Strömvallen mot den allsvenska nykomlingen Halmstad.

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Gefle: Jonas Lantto
Halmstad: Kristinn Steindórsson

Han har kämpat med skador och dåligt självförtroende. Men under söndagen när Johan Oremo äntligen fick starta sin första tävlingsmatch sedan slutet av september slog han till.

Han gjorde det inför Sveriges förbundskapten Erik Hamrén. Han fick se ett hemmalag som spelade förvånansvärt offensivt och visade upp kvalitéer som sällan syns på Strömvallens konstgräs. Men det var en avvaktande inledning på matchen. Men efter cirka 20 minuter ökade tempot rejält, och det var Gefle som startade en anstormning där hemmalagets mittfältare Jonas Lantto låg bakom det mesta.

Gudjón Baldvinsson fick lämna matchen efter att ha fått en armbåge på näsbenet. Bytet fick synbar påverkan på bortalagets spel.

Matchens första mål kom inte förrän i den 54:e minuten. Och det var ett efterlängtat mål. Johan Oremo som har haft mängder med skador under de tre senaste säsongerna var framme och nickade in 1-0 efter en fint slagen frispark av Alexander Faltsetas.

Anfallskollegan Mikael Dahlberg ville inte vara sämre och utökade ledningen några minuter senare. Även den bollen nickades in bakom en förtvivlad Stojan Lukic i Halmstadsmålet.

Segern innebar att Gefle tog sin andra raka seger på Strömvallen den här säsongen, samtidigt som Halmstad fortfarande jagar sin första allsvenska seger för den här säsongen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista