Den 16 april presenterades ett avtal för rockfestivalen Getaway mellan Gävle kommun och arrangören FKP Scorpio. Från vänster Mikael Berglund, Joakim Lundberg, Per Johansson, Jan P Bordahl och Tove Elvelid. Foto: Joakim Oldéen/Sveriges Radio
Gävle

Getaway vill växa

1:50 min

Getaway Rock-festivalen i Gävle vill växa. Ambitionen är nu att det ska få plats 11 000 fler på området vid Gasklockorna - och festivalen har kommunen i ryggen. Det står klart sedan arrangören FKP Scorpio idag har ingått ett avtal med kommunen om att fortsätta utveckla festivalen under fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år.

– Det här är otroligt viktigt för Gävle som besöksnäringsdestination att vi får tillströmning av bra evenemang som drar mycket folk, säger kommunens näringslivschef Tove Elvelid.

– Det gör att fler branscher inom Gävle kommun får möjlighet att öka sina affärer, fortsätter hon.

I dag undertecknades avtalen. Gävle kommun och arrangören ska årligen gå in med 1,1 miljoner vardera för att utveckla festivalen och Gasklocksområdet.

Jan P Bordahl, Administrativ chef vid arrangören FKP Scorpio, berättar att den dryga miljonen som de går in med varje år bland annat kommer att användas för att marknadsföra Gävle kommun:

– Det handlar om att exponera Gävle på alla festivaler i Sverige.

Ni vill öka kapaciteten till 25 000 personer. När blir det verklighet?

– Ingen aning. Vi och kommunen har en gemensam inriktning mot det tar fem eller tio år kan jag inte svara på.

Kommer festivalen att vara kvar vid Gasklockorna?

– Ja,det är ett hårt område med hårda hus som passar utmärkt för hård musik, säger Jan P Bordahl.

Getaway Rock Festival anordnas den 8-10 augusti i Gasklockeområdet i centrala Gävle. Festivalen är inriktad på olika typer av hårdrock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista