Kent Jonelind och Josefine Sand. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Hudiksvall

Röda korset lär Hudikbor rädda barnen

1:23 min

En olycka händer så lätt och när barn är inblandade kan det få förödande konsekvenser om det brister i kunskap om första hjälpen. På initiativ från föräldrar håller Röda korset i Hudiksvall därför en kurs i livräddning på bebisar med start i dag.

Kent Jonelind är ordförande för Röda korset, Hudiksvallskretsen.

– Det är förlädrar som har tagit kontakt med Röda Korset. Det är földragrupper som har skött rekrytering. Det tycker jag är jättebra, säger han.

Det här är andra gången som Röda korset arrangerar kursen Livräddning på bebisar. Utbildningen är uppdelad i två tillfällen om tre timmar per gång.

Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Exempelvis grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn vid sår och brännskador inklusive hjärt-lungräddning.

Till den här omgången är omkring 13 personer anmälda. En som ska delta är Josefine Sand mamma till en tio månaders pojke.

-- Skulle något hända skulle jag aldrig förlåta mig själv om jag inte hade tagit tillvara på möjligheten att gå kursen, säger hon.

Vad har du förväntningar på kursen?

– Att jag ska få lära mig att hjälpa honom om något skulle hända - att få lite trygghet. Det handlar om det viktigaste man har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista