Polisen vägrade hjälpa Emelie Larsson ner från taket. Foto: Elin Häggberg/Sveriges Radio
Gävle

Polisen vägrade hjälpa 13-åriga Emelie ned från taket

"Först fick jag panik"
0:32 min

När 13-åriga Emelie Larsson från Gävle skulle hämta en fotboll som hamnat på Stenebergsskolans tak så kom hon upp på taket men vågade sedan inte klättra ner.

Efter att försökt få fram en stege så ringde hon slutligen 112 och blev då kopplad till polisen som inte ville komma och hjälpa henne ner från taket. I över två timmar fick hon vara kvar på taket innan räddningstjänsten kom och hjälpte henne efter att hon ringt 112 för andra gången. Hon berättar om händelsen för P4 Gävleborg:

- Jag försökte komma ner men man fick kanterna in i huden och det gjorde väldigt ont. Först fick jag panik. Det var en obehaglig känsla och jag blev ganska rädd. Då ringde jag 112 men jag fick inget bra svar. De var väldigt otrevliga. De sa: ”Har du någonsin sett en polisbil med en stege på?” Och då sa jag: ”Nej.” Då sa de: ”Du får ringa någon som har en stege så får du ta dig ner själv.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".