Anneli Engvall, rektor Engelska skolan. Foto: Tomas Groop / Sveriges Radio
Gävle

Engelska skolans rektor i Gävle berättar om nakenbilder på anställd

"Bilderna var absolut inte okej"
1:45 min

De senaste dagarna har det rapporterats mycket i olika medier om att en anställd på Engelska skolan ska ha lagt ut nakenbilder på sig själv som spritts på sociala medier på internet. Något som rektorn Anneli Engvall fick reda på av några elever på skolan.

– Jag hade några flickor från årskurs nio som kom in till mig och berättade att det fanns bilder som cirkulerade ute bland ungdomar och även föräldrar. Jag fick ta del av dem och kände att det inte var okej. Några dagar senare landade tre andra bilder på mitt bord och de bilderna var absolut inte okej, berättar Engelska skolans rektor Anneli Engvall.

Det var för ungefär en och en halv vecka sedan som Anneli Engvall fick se nakenbilderna på den anställde mannen. Hon bestämde då att stänga av honom direkt och igår sa han upp sig. Enligt uppgifter från Arbetarbladet har elever känt till de här bilderna sedan i februari.

– Jag har också läst det. Men det känner jag inte alls till. Utan det här fick jag ta del av väldigt nyligen och jag reagerade direkt när jag såg bilderna, säger Anneli Engvall.

Redan för ett år sedan förflyttades mannen från skolans högstadium till mellanstadium efter en annan incident. Men vad det handlar om vill Anneli Engvall inte säga.

– Av integritetsskäl kan jag inte kommentera det.

Var det någon elev som blev kränkt av det han gjorde?

– Nej, det var det inte.

Var det något som hände på skolan eller i hans privata situation?

– Det vill jag inte heller kommentera, säger Annelie Engvall.

Trots det som hänt tror inte rektor Anneli Engvall att Engelska skolan tagit allt för stor skada.

– Jag tänker att vi kommer att stå starka i det här. Men vi tar med oss det och får lära oss av det, konstaterar Anneli Engvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".