När Linda Sundin fick reumatism hittade hon nya utmaningar efter att hon tvingats sluta med fotbollen. Foto: Linnea Johansson/SR Gävleborg.
P4 Eftermiddag

Reumatism tvingade Linda att överge fotbollen

"Det var mitt liv. Det enda jag visste hur man gjorde"
0:26 min

Linda Sundin från Valbo satsade på fotbollen när hon drabbades av reumatism. Men hon hittade andra saker hon var bra på, och är nu själv tränare för ett ungdomslag.

Linda Sundin från Valbo ville verkligen satsa på fotbollen. Som målvakt kom hon med i Gästrikelaget, med unga lovande spelare, och fick bland annat åka på elitläger.

Men samtidigt började smärtorna sakta stegras, och beskedet hon fick var hårt: hon hade drabbats av juvenil idiopatisk artit, en form av reumatism.

Linda Sundin tvingades sluta som fotbollsmålvakt eftersom skotten hon tog gjorde att det gjorde ont i händerna. Men det var inget lätt beslut.

– Det var det enda jag visste hur man gjorde och det enda jag tyckte att jag var duktig på. Det kändes som att jag inte var bra på något annat än fotboll, och nu kunde jag inte hålla på med det, säger hon.

I början kunde Linda stänga in sig på sitt rum, men sedan hittade hon nya saker att satsa på och intressera sig för. Bland annat tränar hon i dag ett flickfotbollslag.

– Då fick jag ändå hålla på med fotboll, och jag insåg att jag är bra på att lära ut, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".