Lara Rashid är en av studenterna 2013. Foto: Privat.
Gävle

Studentdagen genom Lara Rashids ögon

"Det känns inte så bra om jag ska vara ärlig"
0:24 min

Hon är bara en av alla dem som tar studenten i länet. Men via henne fick vi följa dagen genom de ungas egna ögon: Från champange och utspring till familjekalas.

Det var en rörd Lara Rashid som mötte upp SR Gävleborg utanför Vasaskolan tidigt på studentdagen. Studentmössan, höga klackar och de vita kläderna satt på, och hon var både glad och ledsen. Men ledsenheten sken igenom.

– Hemskt, jobbigt. Ett avslut på en fin gymnasietid. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra sen, så det känns mer som ett avslut än som en början, säger hon.

Och det var en allt hesare Lara Rashid som vi fick följa under dagen. Lara uppskattade mest att få framföra en låt i aulan, och det tråkigaste med studentdagen var kanske regnet som föll, och de sorgsna känslorna över att lämna klasskompisarna och tryggheten.

– Nu ska vi åka flak, åka hem till en klasskompis och bara umgås med klassen. Jag tror att det behövs, så att vi får ett avslut med varandra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".