Scenen på Living room ställs i ordning inför Wyclef Jeans spelning i kväll.

Wyclef Jean spelar i Sandviken - 22 sidor på hans "rider"!

"Svårt att tillfredsställa Wyclef Jeans önskemål till Sandvikenkonserten!"
1:45 min

Det var inte bara ett digert jobb att få Wyclef Jean till Sandviken, nästa uppdrag blev att tillgodose önskemålen på den 22 sidor långa rider på mat, dryck, säkerhetsaspekter, Playstation m.m. m.m.

– Det var inte helt enkelt, en del märken fanns helt enkelt inte i Sverige, berättar Shawn Rad Afshari, nattklubbschef på Lobby där Wyclef spelar på Living room-scenen.

I april fick arrangörerna gå ut med att Wyclef Jean var klar för en spelning i Sandviken 26 juni 2013. Det hade varit klart en tid innan.

Det var nattklubbschefen Shawn Rad Afshari som ville uppmärksamma Lobbys femårsjubileum med en världsartist på Living room-scenen.

Wyclefs rider, alltså lista på önskemål, var på 22 sidor, varav en del ganska svåra att tillfredsställa.

– Det skulle vara något proteinvatten av ett märke som inte finns i Sverige. Då är man tvungen att kommunicera med managementföretaget och kolla om det går bra att ersätta med något annat. Man kan inte beställa någonting innan man fått klartecken från dem, berättar Shawn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".