Taxibolag i Gästrikland får ny ägare

"Glada för chansen"
1:07 min

Ett av Sveriges största taxiföretag, Fågelviksgruppen, har nu köpt det välkända taxibolaget Stor & Liten med verksamhet i hela Gästrikland. På måndag tar de nya ägarna över.

Taxibolaget Stor & Liten har 90 bilar i bland annat Gävle, Sandviken och Hofors. Affären blev klar i veckan och på måndag tillträder de nya ägarna.

– Vi är glada för att få chansen att få etablera oss i Gävle, säger Claes Löfvenberg, ny styrelseordförande i Taxi Stor & Liten.

Fågelviksgruppen som köper taxibolaget av förra ägaren Veoila Transport, har taxiverksamhet på ett 30-tal orter i Sverige. Det är första gången som taxiorganisationen etablerar sig i Gästrikland.

– När vi fick chansen är det klart att vi blev intresserade, säger Claes Löfvenberg.

Några förändringar i verksamheten är, enligt Claes Löfvenberg, inte aktuellt i dagsläget. Och gävleborgare som åker med taxibolaget kommer inte att märka av ägarbytet.

– Det är samma bilar och samma killar. Vi vet ju det att ett taxibolag har en lokal förankring och det viktiga är att det fortsätter att vara så, säger Claes Löfvenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".