Festivalarrangören Micke Lindblom är förhoppningsfull inför helgens stadsfest. Foto: Magnus Hansson

Trots ekonomisk förlust förra året - i helgen blir det stadsfest i Bollnäs igen

"Jag måste ge det en chans till"
1:37 min

Festivaldöden har slagit hårt mot många sommarevenemang i landet i år. Bland annat Peace and love i Borlänge har fått lägga ner. Men det är inget som skrämmer Micke Lindblom. Ikväll slår han upp portarna till Bollnäs stadsfest för andra året i rad. Trots att festivalen gick med förlust förra året ger inte Micke Lindblom upp.

– Det är väl brist på vett kanske. Jag vet inte, säger Micke Lindblom och skrattar.

-- Vi körde ju första gången förra året  och alla besökarna var jättenöjda med upplägget och hade det trevligt. Men ekonomiskt gick det inte alls bra. Då blir jag lite vrång och envis och vill ju att det ska kunna fungera. Jag måste ge det en chans till i alla fall, förklarar Micke Lindblom.

På stadsfesten i Bollnäs är scenen placerad mitt mellan stadshuset och socialkontoret i centrum. Ett område på ungefär 2000 kvadratmeter har stängslats in och  Micke Lindblom hoppas att det ska myllra av människor där under festivalen.
Två dagar håller festivalen på och första dagen är det musik från Bollnäs som gäller. Då kommer punkbandet M.I.D, hårdrockarna Morgana Lefay och folkrockarna Perssons Pack spela. Ett koncept som Micke Lindblom tror ska fungera.

– Jag har ju kört alla de banden var för sig på krogar genom åren och de har fungerat kanonbra allihopa. Och nu får man ju allt i ett så att säga, berättar Micke Lindblom

I morgon lördag spelar Vicktor and the blood, Hoffmaestro och Norlie och KKV på stadsfesten. För att årets stadsfest ska gå runt krävs det omkring 1500 besökare per dag och så här inför festivalen har Micke Lindblom en bra känsla:

– Jag tycker det känns helt okej. Det snackas mycket om det och biljettförsäljningen har börjat ta fart nu den sista veckan sedan folk fick lön. Det blir nog bra, säger Micke Lindblom förhoppningsfullt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".