I P4 Förmiddag berättade Daniel Hansson om förväntningarna inför sitt nya jobb som djurchef i Furuviksparken. Intervjuade gjorde Larry Forsberg. Foto:Rebecca Göransson/Sveriges Radio

Daniel Hansson blir Furuviksparkens nya djurchef

Furuviks nye djurchef vill utveckla parken
0:38 min

Den 1:a september börjar Daniel Hansson som ny djurchef i Furuviksparken. Daniel har tidigare arbetat som djurvårdare i parken, och nu senast kommer han från en tjänst som artskyddshandläggare vid Länsstyrelsen i Gävleborgs län.

Daniel Hansson ser fram mot att börja arbeta,

- Det jag hoppas vi kan göra i Furuviken med all den kompetenta personalen som finns så hoppas jag vi kan förvalta och utveckla det som behöver utvecklas.

Redan innan Daniel Hansson i höst tillträder sin tjänst har han tankar kring hur parken kan utvecklas.

- Ska djurparkerna ha ett berättigande i Sverige och i världen då är det att intensifiera bevarandearbetet med utrotningshotade djur. Det är vägen att gå, och det är arbetet jag vill fortsätta att göra som har gjorts i Furuviksparken men också utveckla det, berättade Daniel Hansson i P4 Förmiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".