Bollnäsfestivalens arrangör, Micke Lindblom är besviken över att det låga besöksantalet nu tvingar festivalen att lägas ned. Foto:Magnus Hansson/Sveriges Radio

Bollnäs stadsfest läggs ned efter publikflopp

"det är svårt att arrangera i Bollnäs"
1:25 min

Stadsfesten i Bollnäs läggs ner. Helgens festival lockade inte alls den publik som arrangören Micke Lindblom hade hoppats på och nu har han gett upp.

- Man är ju besviken, trött och sliten efter helgen. Så man blir lite tom, säger Micke Lindblom.

Två år - äldre än så blev inte Bollnäs stadsfest. Totalt lockade festivalen 1250 besökare i helgen. 500 på fredagen och 750 på lördagen. Men den publiksiffran räcker inte på långa vägar. Micke Lindblom hade behövt minst det dubbla för att gå runt.

- Det är klart att man är besviken. Jag lyssnade på folk som inte var här förra året, och försökte anpassa. Gjorde ett nytt upplägg mot förra året. Det funkade inte, tyvärr.

Förra året tog Micke Lindblom bland annat Magnus Uggla och Takida till Bollnäs. Två relativt dyra bokningar. I år satsade Lindblom på lite billigare band och billigare biljetter.

På fredagen var det enbart bollnäsband som spelade och på lördagen bland andra Hoffmaestro. Men det hjälpte inte.

- Det är svårt att arrangera sådana här saker i Bollnäs. Men jag vet inte om det är svårare här än någon annanstans.

Med resultatet i sin hand har nu Micke Lindblom bestämt sig - det blir ingen mer stadsfest i Bollnäs

- Nu är jag färdig med den i alla fall, och jag tror inte någon annan är så sugen på att ta över den heller, avslutar Micke Lindblom

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".