Anders Ringård Foto:Privat

Anders Ringård ger unga möjligheten att idrotta

"med positiv inställning kommer man långt"
3:43 min

Anders Ringård i Vallsta nominerades av sin fru Ulla för att han alltid ställer upp för alla och tar sig tid för andra. Han hjälper bland annat till på Vallsta IF för att ge unga möjligheten att idrotta.

P4 Eftermiddag ringde upp Anders Ringård som befann sig i ett soligt Vallsta, och enligt honom har han sin fru att tacka för att han kan vara så hjälpsam.

- Utan henne hade jag inte kunnat hålla på som jag gör. Många frågar hur jag hinner och orkar, det är för jag har en så förstående hustru och fantastisk familj. Annars hade det aldrig gått, berättar Anders Ringård.

Anders Ringård är engagerad i ungdomsfotbollen i Vallsta, och är även med och driver skolan Lust & Lära i Bollnäs.

- Jag är ordförande i Vallsta IF, och Vallsta är en liten ort, man vill kunna ge barn och unga möjligheten att spela fotboll, röra sig. Den sociala fostran är också viktigt. Det är viktigt att vuxna ger förutsättningarna.

- I skolan Lust & Lära är det 342 elever, jag är en spelpjäs av alla, mitt sätt att vara kanske smittar av sig.

Ett speciellt livsmotto styr mycket av Anders Ringårds hjälpsamhet.

- Positiv grundinställning. Man måste se att det finns möjligheter i det man gör, det finns så många gnölmånsar, men det finns en möjlighet. Med positiv inställning kommer man väldigt långt.

Midsommarfirandet på Fornhemmet i Arbrå anordnas inte bara av Anders, han leder även dansen kring midsommarstången. 

- Ja har två bokstäver, nej tre bokstäver. Då går det snabbare att tacka ja, jag ställer upp om det är så att anordna midsommarfirandet. Jag blir glad när någon frågar. Många gånger handlar det om prioriteringar, kan jag så ställer jag upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".