"Ett offer för lögner" - tredje huvudmannen i kopplerihärvan svär sig fri

Idag fortsatte rättegången vid Bollnäs tingsrätt mot den 36 årige Borlängebo som misstänks vara den tredje huvudmannen i den omfattande kopplerihärvan i Bollnäs.
Även i dag hålls förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Tingsrätten i Bollnäs har ju tidigare sekretessbelagt förundersökningen när det gäller de första åtta åtalspunkterna som handlar om inblandningen i kopplerihärvan, och det har man gjort för att skydda de unga flickorna.
Detta här innebär också att allmänhet och media inte får vara med under själva tingsrättsförhandlingarna mot den 36-årige Borlängebon.

Borlängebon är åtalad för en mängd olika brott, sammanlagt rör det sig om 22 olika åtalspunkter där de grövsta rör kopplerihärvan i Bollnäs.

Vid gårdagens tingsrättsförhandling klarades endast den första åtalpunkten av, som handlade om grovt sexuellt utnyttjande och grov våldtäkt på två 14-åriga flickor.
Den åtalade 36-åringen har hela tiden nekat och enligt försvarsadvokat Christer Jonson handlar det om en komplott mot hans klient.
- Min klient säger att han är ett offer för lögner, och hans misstanke är att flickorna vill komma över pengar, säger Jonson till Radio Gävleborg.