1 av 2
I Tingshuset i Hudiksvall hålls rättegången mot den 55-åriga man från södra Sverige som misstänks ha knivhuggit sin styvfar. Foto:Elin Häggberg/Sveriges Radio Gävleborg
2 av 2
Åklagaren Christer Sammens anländer till Hudiksvalls tingsrätt. Foto:Elin Häggberg/Sveriges Radio Gävleborg

Rättegång mot 55-åringen som misstänks ha mördat sin styvfar

Mordrättegången mot 55-åringen inledd
1:36 min

Rättegången mot den 55-årig man som är misstänkt för att ha mördat sin styvfar i Söderhamns kommun hölls under torsdagsförmiddagen i Hudiksvalls tingsrätt.

Enligt åklagaren ska mannen ha sprutat citronsyra i styvfaderns ansikte och sen huggit honom med kniv.

Den misstänkte 55-åringen, som kommer från södra Sverige, är inte på plats i Hudiksvalls tingsrätt, utan finns med på länk från Gävle tingsrätt. Anledningen är att mannen inte vill medverka i rättegången.

55-åringen har hittills inte gjort några direkta erkännanden.

- Enligt min uppfattning har han rest upp till sin styvfar och berövat honom livet genom att tilldela i varje fall fyra knivhugg, sedan har han sprutat citronsyra i ansiktet på honom, dessutom har han sparkat och misshandlat honom i en ganska rejäl omfattning, säger åklagaren Christer Sammens

I en sinnesundersökning har det framkommit att mannen kan lida av en allvarlig sinnesstörning.

P4 Gävleborg talade under torsdagen med den misstänkte mannens försvarsadvokat, Per Wiesel, men han vill inte ge några kommentarer.

55-åringen är tiudigare dömd både för våldsbrott och mordbrand och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan dom meddelas.

Rättegången beräknas fortsätta om sex veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".