Syftet med kungaparets besök i Gävleborg är att se vad som skett i länet under de senaste 40 åren. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

Kungaparet besöker Gävleborg

6:41 min

I år firar kungen 40 år på tronen och han och drottningen har beslutat att besöka samtliga län under jubileumsåret. Besöker i Gävleborgs län inskränker sig till fyra kommuner. Gävle, Ockelbo, Bollnäs och Söderhamn.

Kungaparet kommer att besöka världsarvsgården  Erik Anders i Söderala, Växbo Lin och Krog i Bollnäs.

I Ockelbo besöks Wij Trädgårdar och i Gävle besöker kungaparet föreningen rapatac som arbetar för att alla ungdomar ska klara skolan och aktivera sig och komma in på arbetsmarknaden.

Kungen håller sitt tal på uppbyggd scen i Boulongerskogen i Gävle och på kvällen  blir det galamiddag för inbjudna på Gävle Slott.

Det är Landshövding Barbro Holmberg som är värd för besöket och som planerat upplägget av  resan i länet. Hon har velat ge kungaparet en bred bild av 40 år av utvecklingi Gävleborgs län

-Att Kungaparten både besöker det stora mångfaldsprojektet Rapatac och Hälsingegårdarna ger en breda och spännande av vad som sker i länet, säger Barbro Holmberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista