Körsångerskan Britta Bergström som sommargäst i P4 Eftermiddag.

Britta Bergström sommargäst i P4

Lyssna på hela intervjun med Britta Bergström!
19 min

Hon växte upp i Gävle och 1992 flyttade hon till Stockholm för att bli lärare. I samma veva började hon sjunga med gospelkören One Voice och då tog sångkarriären fart på riktigt.

Dagens sommargäst är Britta Bergström: frilansande körsångerska och lärare.

Hon har stått i rampljuset oftare än de flesta av oss. Men samtidigt står hon ofta i skuggan av någon annan.

Sedan hon flyttade till Stoclholm 1992 har hon backat up mängder av svenska artister både på skivinspelningar och på scenen.

Nu tjugo år senare är hon fortfarande bosatt i stockholm men tillbringar också mycket tid i Luleå där hennes Särbo finns.

Britta berättade hur fantastiskt det är att jobba med många av de svenska artisterna.

Under intervjun fick hon bland annat frågan om hon kunde ge oss någon rolig insyn på någon av de många artister som hon arbetat med. Det var en svår fråga tyckte hon men i ett sms- till P4 Gävleborg kompletterade hon:

"Carola är en artist som är väldigt rolig att jobba med. Men ibland går det lite fort vilket gör det svårt att hänga med... till exempel när hon på fullaste allvar föreslog att de skulle ta med sig en flock lamm upp på scenen under deras julturné. Hon har också en förkärlek till att plötsligt börja sjunga på en låt som inte alls är med i spellistan för kvällen. I bästa fall kan någon musiker  haka på....Mvh Britta Bergström"

Lyssna på hela intervjun med Britta Bergström genom att klicka på länken ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".