En glad Stina Burvall firar sitt silver i längd, och brons i grenen SCF. Foto: Mikael Zewgren

Medalj på marginalerna för Tomas och Stina Burvall i frisbee-VM

3:33 min

Länet har fått fyra nya medaljer i frisbee-VM som just nu pågår i Norrköping. Bollnäsborna Tomas Burvall och Stina Burvall vann igår guld i grenen Discathon respektiven silver i längd och brons i grenen SCF. Stina Burvall vann dessutom silver tillsammans med Regina Olnils i disciplinen DDC, Double Disc Court. På lördag finns chans till ny medalj eftersom Tomas Burvall tagit sig till final i samma disciplin, DDC.

I Discathon som Tomas Burvall vann guld i, kastar fem tävlanden sina frisbees framför sig på en bana och ska så snabbt som möjligt ska springa ikapp den och kasta vidare.

Både för Stina Burvall och Tomas Burvall handlade tävlingarna om marginaler. Tomas hade ett överläge på 1-15 sekunder när han missade ett kast och hamnade i underläge.

Men med ett kast som han beskriver som en specialare så lyckades han knappa in och gå om amerikanen.

- Alla skrek som galningar. Jag kände att mjölksyran började komma otroligt snabbt. Sen började jag att kasta lite snett för jag började bli så otroligt trött. Men inför fjärde och avgörande så hade jag tjuvtränat lite på en specialare, berättar Tomas Burvall

Vinsten var en revansch för Tomas Burvall för en förlust med samma marginal.

- Det var helt otroligt. För 13 år sedan var jag med om samma sak. Då kom jag sekunden efter, och då var det faktiskt han också.  

Stina Burvall har haft ont i ett ben inför tävlingen, men lyckades ändå slå sitt personbästa och tog tog silver i längd, och brons i grenen SCF.

I grenen ska frisbeen kastas i motvind för att hålla den i luften så länge som möjligt och sedan fånga den.

- Det känns jätteläckert. Mycket härligt är det. Lite överraskande är det.

Det var mycket nära att silvret hade kunnat bli ett guld för Stina Burvall.

- Nu i finalen så var det bara en meter som skiljde oss åt. Så jag hade kunnat slagit henne också. Det är lite snopet. Men men, nu vet jag att jag kan slå henne nästa gång. Det är inte helt omöjligt, säger Stina Burvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista