Marknadschefen Mats Öberg berättar att sommarvärmen och många semesterfirare ställer till oväntade problem för Hagmyrens trav. Foto:Privat

Hagmyrens dubbeltrav i dubbeltrubbel

Folkfest och sinande vattendamm i Hudiksvall
1:03 min

Uppemot 30 000 besökare väntas till Hudiksvall i helgen då både Hudikkalaset och V75-travet på Hagmyren går av stapeln. Det har lett till att det råder akut hotellbrist i staden. Men också sommarvärmen ställer till en del problem.

Mats Öberg är marknadschef på travbanan Hagmyren - och nu tvingas han förpassa sina stjärnkuskar till hotell i Bollnäs och Söderhamn.

- Det blir symbios av att det är två stora event i Hudiksvall, det är Hudikkalaset och dubbeltravet hos oss. Jag har ringt runt, men det verkar inte finnas något hotellrum över, varken i centrum eller dess omnejd, berättar Mats Öberg, marknadschef på travbanan Hagmyren i Hudiksvall.

I helgen är det två stora folkfester som äger rum i Hudiksvall. Förutom lördag och söndag är det travtävlingar på banan i Hagmyren.

Men det är inte bara hotellbristen som marknadschefen Mats Öberg oroar sig över.

Det torra vädret har gjort att travbanans vattenreserv har sinat. Vattnet som används för att hålla banan blöt så att inte damm virvlar upp när hästarna springer.

- Vi har med hängslen och livrem utökat dammen, samt att vi har tankbilar i jour nere i centrum, säger Mats Öberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".