Kommunrådet Jonas Holm (M) siktar på topp 20 i rankingen landets företagsvänligsste kommun inom fem år. Foto:Leif Eriksson/Sveriges Radio Gävleborg

Hudiksvalls kommun ska bli mer företagsvänlig

0:37 min

Hudiksvalls kommun ska bli en av Sveriges tjugo mest företagsvänliga inom fem år. Kommunen har klättrat mycket på näringslivsrankingen de senaste två åren, och Jonas Holm, moderat kommunalråd i Hudiksvall, berättar hur det ska gå till för att klättra ytterligare.

- Ja vi har tagit i ordentligt, men näringslivet och tillsmmans med företagen och kommunen så känner vi att kan vi få ett ändrat bemötande och en ändrad attityd, framför allt från våra tjänstemän, och kan vi effektivisera handläggningstider.

- Kan vi tillexempel digitalisera tjänsteärenden och försnabba saker så tror jag att vi kommer att nå väldigt långt, säger Jonas Holm, moderat kommunalråd i Hudiksvall till reporter Leif Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista