Flera skogsbränder i Hälsingland

"Det är samma styrka som jobbade i natt och natten innan det"
0:55 min

Igår drabbades Hälsingland av flertalet bränder. Åskvädret som drog förbi under eftermiddagen orsakade bränder i bland annat Enånger, Edsbyn och Järvsö. I Tjännavallen nordost om Enånger brann det vid två tillfällen.

I går kväll brann ett område på cirka 7 500 kvadratmeter i Tjännavallen nordost om Enånger. Räddningstjänsten fick larmet vid sjutiden och kunde vid ett i natt lämna över området till markägaren för fortsatt tillsyn.

Tidigare på eftermiddagen brann det 1,5 kilometer därifrån, och den branden var ungefär lika stor men är också under kontroll.

I hälsingland har det varit mängder av bränder under gårdagskvällen, uppger både polis och räddningstjänst. Bland annat har elden varit lös i Edsbyn, Färila och Järvsö.

Alla bränder har varit små och inte berett räddningstjänsten i södra hälsingland några större problem berättar insatsledare Per Wikblad.

Han tror att brandrisken håller i sig även under dagen eftersom värmen verkar hålla i sig och när det är som varmast kan det bli kritiskt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".