Avbruten sökning efter befarad drunkning återupptas

1:06 min

Kustbevakningen som sökt mannen under söndagen i i sjön Hennan norr om Ljusdal har avbrutit sökningarna på grund av resursbrist. Men är beredd att assistera senare i veckan. Polisen i Ljusdal kommer under tisdagen att försöka leta med hjälp av hund.

Det var på söndagseftermiddagen som tjugoråringen försvann i vattnet efter att ha hoppat i efter sin pappa från en roddbåt som även mamman och en syster satt i.

Pappan lyckades till sist ta sig in till stranden men tjugoåringen försvann och räddningsledare Olle Björk säger till helahälsingland att han nästan är helt säker på att pojken drunknat.

Vid 20-tiden på söndagskvällen avbröts sökandet efter mannen.

Kustbevakningen kan inte fortsätta dykningarna på måndagen efter den försvunne 20-åringen som befarats ha drunknat i sjön Hennan i Ljusdals kommun.

Det säger vakthavande befäl vid kustbevakningen till P4 Gävleborg på måndagsmorgonen.

På söndagskvällen frågade polisen i Gävleborg om de kunde fortsätta dykningarna under måndagen men svaret blev nej.

Orsaken är knappa resurser i semestertider.

Anders Sigurdsson är förundersökningsledare vid polisen i Ljusdal.

- Vi kommer att fortsätta att leta. Imorgon ska vi försöka leta med hund. Vi har begärt assistans från kustbevakningen, men vilken dag de kan komma igen, förhoppningsvis i mitten eller slutet av veckan, säger Anders Sigurdsson, förundersökningsledare vid polisen i Ljusdal.

Enligt Anders Sigurdsson har det inte inletts någon förundersökning om brott utan det rör sig om en tragisk olyckshändelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista