1 av 2
Förberedelser inför Gyllene Tider Foto: Madeleine Drake
2 av 2
Eliza och hennes familj har köpt en husbil för att kunna följa Gyllene Tiders turné runt om i Sverige. Foto:Madelaine Drake/Sveriges Radio
P4 Morgon

Gyllene Tider i Gävle lockar långväga fans

4:33 min

Ikväll står Gyllene Tider på scen vid Gasklockorna i Gävle. Det är första gången på 17 år som bandet besöker Gävle, och förberedelserna är i full gång. P4 Morgon mötte även ett hängivet fan som tagit med hela familjen för att se bandet live.

Eliza och hennes familj har åkt genom Sverige för att se Gyllene Tiders sommarturné. Gävle blir den tolfte spelningen med Gyllene Tider de ser i sommar.

- Jag kom hit redan igår och spenderade dagen i vackra Gävle, en väldigt tidig förfest kan man kalla det säger Eliza och skrattar.

Flera konsertbesökare har samlats tidigt i Gävle för att få de bästa platserna, längst fram på konserten.

- Vi är flera fans som följs åt och väntar tillsammans, det är trevligt att köa, säger Eliza

För Eliza har Gyllene Tiders musik en alldeles speciell plats i hjärtat.

- Jag brukar säga att Gessles musik är mitt livs soundtrack. Jag lyssnar mycket på Gessle, det betyder väldigt mycket för mig. Jag hittar mycket av mina egna känslor och upplevelser i hans låtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista