1 av 5
I Gävleborg finns en liten bit av Afrika i mat och upplevelse. Foto: Christan Ploog/Sveriges Radio
2 av 5
Åsa Hemborg i Gillerås i Hedesunda berättar att det var kärleken som skapade grunden till idén om Taste of Africa. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio
3 av 5
Åsa Hemborg. Foto: Christan Ploog/Sveriges Radio
4 av 5
P4 Kollar besökte Taste of Africa. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio
5 av 5
Min man brukar säga att han blivit hitlurad säger Åsa Hemborg i Gillerås i Hedesunda skämtsamt om hur det kom sig att Taste of Africa startades just i Gävleborg. Foto: Christan Ploog/Sveriges Radio

P4 Kollar: Afrikansk mat och kultur i Hedesunda

7:38 min

Paret Åsa Hemborg och Nolan van Wyk i Gillerås i Hedesunda har tagit en bit av Afrika - till Gästrikland. P4 Kollar: Annorlunda turistpärlor besökte oasen i skogen, där maten lagas av gästerna själva.

– Idén var ett sätt för oss att få vara både i afrika och i Sverige. Nu när vi lyckats hitta varandra jag och Nolan. Vi var från början i sydafrika, det var där vi träffades och jobbade tillsammans. Sedan kom vi på idén att man kan leva ute i skogen så här. Men frågar du Nolan så får du nog en annan version av historien säger Åsa Hemborg och skrattar.

Hör hela intervjun med Åsa Hemborg om hur de tog Afrika till Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista