Ny arbetsgivare för pappersarbetare

0:38 min

Från och med torsdag den första augusti har de flesta som varit anställda vid BillerudKorsnäs pappersmaskin PM2 i Gävle en ny arbetsgivare. Det efter att det nybildade bolaget Swedpapers köp av maskinen blivit godkänt av myndigheter.

Men Kjell Olsson, ordförande för Papperstrean i Gävle, berättar att anställda har varit missnöjda med hur övergången har skett.

–Personalen har varit kritisk till information, hur man har blivit hanterad. I princip ingen information från början, sen har det väl blivit en lättning i slutet. Man vill ju veta så mycket som det går. Men företaget kan ju inte berätta när affären pågår, säger Kjell Olsson, ordförande för Papperstrean i Gävle.

En handfull av de som jobbat på pappersmaskinen valde att stanna på Billerud-Korsnäs för andra arbetsuppgifter medan övriga följde med till den nya ägaren.

Nyheterna, P4 Gävleborg

026-66 65 30

nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista