Moussa N'diaye tycker vi ska ta bättre vara på våra möjligheter. Foto: Joakim Oldeen / Sveriges Radio.

Moussa N'Diaye sommargäst i P4 Gävleborg

20 min

Han är en människa som gör skillnad. Han växte upp i Senegal och kom till Sverige i början av 90-talet. 2009 prisades han som årets Eldsjäl på "svenska hjältar"-galan i Stockholm. Moussa N'Diaye var sommargäst i eftermiddagsprogrammet 1 augusti.

Torsdag 1 augusti gästade Moussa N'Diaye P4 Gävleborg som sommargäst.

Han berättade att han tycker vi ska vara bättre på att vara på våra möjligheter:

– Vi bor i ett land med massor av möjligheter. Och det är många människor som aldrig får ut den potential de faktiskt har.

– I Sverige har vi jantelagen som säger att man inte får säga att man är bra på någonting.

– Men jag har tur at jagt vuxit upp i en stor familj där man var tvungen att "tävla" om uppmärksamheten från mamma och pappa.

– Och när jag kom hit så såg jag alla möjligheter som finns och då tänkte jag att det är bara att köra på och börja jobba för det.

--  Jag vill visa att alla människor kan lyckas i Sverige, för det är så få länder som erbjuder de möjligheter som finns här. Och det är så få personer som får se det.

– Det gör mig frustrerad när man sitter i en sådan miljö och pratar och aldrig blir något gjort: vi svenskar är väldigt duktiga på att ha möten som inte leder till någonting alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista