Bil krockade med björn i Bollnäs

Sent på tisdagskvällen körde en bilist på en björn vid travbanan just väster om Bollnäs.

Varken björnen, föraren eller bilen skadades allvarligt, så bilisten körde hem till Gävle och björnen lommade iväg till skogs.

Eftersöksjägare från Ljusdal sökte efter björnen, men eftersom det inte fanns några spår på att björnen var skadad så avbröts sökandet under morgonen uppger polisen.

P4 Gävleborg har varit i kontakt med föraren som krockade med en björn vid midnatt natten till tisdag.

Han vill inte vara med på någon radiointervju men säger att olyckan skedde när han var på väg hem till Gävle, från jobbet i Alfta.

– Jag hade hel-ljusen på så jag såg den i god tid och hann bromsa in en hel del innan jag körde in i björnen - så det blev mest en liten duns, beskriver han.

– Det var ett riktigt stort djur.

– Det verkade som att björnen klarade sig bra, men det var inte riktigt som att jag vågade gå ut ur bilen för att kolla, förklarar han och fortsätter:

– Bilen klarade sig bra också: det blev bara lite smuts frampå bilen mellan registreringsskylten och lyktan från björnens päls. Och det kunde jag enkelt tvätta bort i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".