Foto: Jurek Holzer/Scanpix

18 förskollärare anställs i Söderhamn

"Äntligen en satsning på förskolan"
1:25 min

Förskolan i Söderhamn får nu ett rejält lyft. På ett bräde anställs 18 nya förskollärare. Tomas Hartikainen som är chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Söderhamn har stora förhoppningar på satsningen.

Den här satsningen som Söderhamns kommun nu gör på förskolan betyder mycket för de anställda.

– Det är en jätteboost i verksamheten. Vi märker redan i dag hos rektorer och medarbetare att äntligen en satsning på förskolan. Vi märker i vår närregion att det pratas om Söderhamn, så det får ett oerhört avtryck i verksamheten.

Intresset för de 18 tjänsterna inom förskolan i Söderhamn är mycket stor. Över 80 ansökningar har kommit in och det är fler än väntat säger förvaltningschefen Tomas Hartikainen.

– Vi är positivt överraskade av det här gensvaret.

Söderhamns kommun har tillhört bottenskiktet av landets kommuner när det gäller bemanningen inom förskolan. Nu när 18 nya förskollärare anställs tar Söderhamn flera kliv uppåt.

– För det första ökar vi personaltätheten väldigt kraftfullt, vilket innebär att vi når minst ett riksgenomsnitt. Vi får fler vuxna per barn och den pedagogiska verksamheten får ytterligare möjligheter att utvecklas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".