Får Gefle IF:s spelare jubla ikväll också? Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix

Humöret på topp i Gefle inför kvällens Europa League-rysare

1:38 min

Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid betecknar kvällens kvalmatch till Europa League som den viktigaste matchen i klubbens historia. Gefle möter det Azerbajdzjanska laget Karabach på Norrporten Arena i Sundsvall i en avgörande match i den tredje kvalomgången. Man behöver vända ett 0-1-underläge från bortamatchen och publikintresset är stort inför drabbningen. 

– Det känns som att det är många fler som ringer och frågar så vi bör komma upp i över tusen (åskådare), förhoppningsvis många fler, säger Eva von Schéele-Frid.

Hon konstaterar att faktumet att Gefle har börjat hitta formen och framför allt övertygat i Europa League-kvalet även har märkts inne på Gefles kansli:

– I framgång så blir det ju en otroligt skön stämning överallt, både i arbetsmiljön och runtomkring.

Men faktum kvarstår att Karabach pressade Gefle IF ordentligt i Azerbajdzjan.

Frågan till Gefle IFs tränare Pelle Olsson är om laget kan vända på matchbilden så mycket?

– Ja absolut! Men vi är rätt så insiktsfulla i att det krävs en prestation som ligger absolut i toppklass av vad vi kan, för det är en väldigt hög klass på motståndet, säger Pelle Olsson.

Det finns ändå saker som talar för Gefle IF. Dels har laget spelat bra alla de senaste matcherna på Norrporten Arena i Sundsvall. Dels är Karabach ovana med att spela på konstgräs.

Enligt uppgifter på Karabachs hemsida blev dessutom en av lagets nyckelspelare, Richard Almeida, skadad i en match i söndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista