Magnus Lodin, platschef vid Teleperformance i Ljusdal och Söderhamn. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio.

Ljus framtid för teleservice i Ljusdal - nyanställer 50

1:25 min

Supportföretaget Teleperformance i Ljusdal ökar sin personal igen. I våras varslades 99 personer om uppsägning. Men nu är det aktuellt med nyanställningar där 50 personer söks. Det är en ny kund som bidragit till vändningen.

– Det är den nya kunden som vi fått in nu under sommaren som initialt hade ett antal men nu ser det ut som om det kommer öka, säger Magnus Lodin, platschef på Teleperformance i Ljusdal och Söderhamn.

Kan det bli fler än de här 50?

– Ja, det tror jag.

Ni varslade 90 personer i mars, vad händer med dem?

– Vi har dragit tillbaka varslet, så alla dem är välkomna att fortsätta att jobba med oss.

Teleperformance i Ljusdal har 200 anställda i dag och det är 50 nya på gång. Den nya kunden, som företaget inte vill offentliggöra, innebär expansion i en supportmarknad som är både vikande och expanderande.

– Inom vissa delar av det vi håller på med är det vikande, på ett annat ökar det. Det kan vara på språknivå också. Att behovet på danska ökar, medan svenska minskar.

Vilka rekryterar ni nu?

– Vi rekryterar alla fyra nordiska språk. Det är både support och kundtjänst.

Det handlar om telefonservice på svenska, norska, finska, danska samt engelska som företaget erbjuder sina kunder. Att ta sig tillbaka till 450 anställda som man hade tidigare i Ljusdal är möjligt, säger Magnus Lodin.

– Det håller jag inte för omöjligt, det finns absolut underlag för det i Ljusdal.

Även de 480 personerna på Teleperformance i Söderhamn ser ut att ha jobben tryggade.

– Det ser ljust ut för vårt företag i Hälsingland, säger Magnus Lodin, platschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista