Ljusen har brunnit utanför lägenheten sedan 27-åringen hittades död på torsdagen. Polisen har nu gått ut med rikslarm efter den misstänkta mördaren. Foto:Andreas Dahllöf/Sveriges Radio

Rikslarm efter mordmisstänkt Hudiksvallsbo

0:57 min

Rikslarm är utfärdat av polisen i Värmland efter en Hudiksvallsbo som är skäligen misstänkt för mord. Igår hittades hans 27-åriga pojkvän död i anslutning till hemmet i Skoghall, efter att ha varit försvunnen sedan den 26 juli.

Polisen i norra Hälsingland letade efter den misstänkte på några adresser i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner häromdagen utan resultat.

Men det är inte aktuellt med en specifik begäran om assistans från polisen i Hudiksvall just nu säger Per Ström som är kommunikationschef för polisen i Värmland.

– Rikslarmet innebär att vi vänder oss till alla polismyndigheter i landet, berättar Per Ström kommunikationschef polisen i Värmland.

Mannen är skäligen misstänkt för mord, vilket är en lägre misstankegrad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista