Foto:Isak Engström/Sveriges Radio

En man häktad efter slagsmålet vid Södra skeppsbron

Åklagaren –"Det är otroligt många inblandade"
1:41 min

En person släpptes på fri fot och en häktades i dag efter det stora bråket vid Södra skeppsbron i Gävle i onsdags där 30-40 personer drabbade samman på parkeringen.

Mannen som släpptes var misstänkt för grov misshandel efter att ha kört på flera personer med sin bil, men utan uppsåt att skada någon, berättar åklagare Mikael Dahlberg.

– Begreppet köra på kan ju innefatta allt från att någon tar sats och kör i 50 km/h på en stillastående person eller att man åker igenom ett område med människor, varvid man puttar till någon. Han är försatt på fri fot och där är det en inte allt för djärv gissning att det inte kommer bli något åtal, säger åklagare Mikael Dahlberg.

Det var i onsdags som mellan 30 och 40 personer började bråka vid södra skeppsbron i Gävle. Polisen uppger att anledningen till bråket var en dieselstöld som skedde natten till onsdagen. De fem personer som fördes till sjukhus är nu utskrivna därifrån efter slagsmålet där tillhyggen som knivar, träpåkar och stenar användes.

– När det gäller den andra personen så är han misstänkt för att tillsammans med ett antal andra personer ha med vad som kallats en träpåk, ha misshandlat en person som låg på marken. Den personen är häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Den häktades försvarare, advokaten Gustav Andersson, säger att hans klient förnekar brott. Han menar att han blev angripen och rädd och bara försvarade sig och sin familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".