Från 1 september är p-skiva ett måste i Söderhamn. Foto Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Söderhamn inför p-skiva

1:23 min

Den första september inför Söderhamn parkeringsskiva i de centrala delarna. Förhoppningen är att det blir bättre rotation på parkeringsplatserna i Söderhamn. Det säger Johnny Olofsson som är Infrastrukturstrateg i kommunen.

Från första september krävs en parkeringsskiva för att få parkera i de centrala delarna i Söderhamn där parkeringarna är tidsbegränsade.

– Det finns tidsangivna parkeringsplatser på två timmar i centrala stan. Och vi vet att folk använder parkeringarna för att parkera längre och det är inte det som är syftet, säge Johnny Olofsson.

–  Det handlar inte om att jaga människor men vi har ett syfte med de här två-timmars parkeringarna och det är att få större rotation.

Det området avgränsas av Söderhamngatan i söder, Oxtorget i väster, Granskärspåret i norr och Hamnbron i öster.

Parkeringsskivorna kommer inte att delas ut i postlådan utan finns att hämta framför allt på turistbyrån, förvaltningshuset och på Rådhuset.

– Vi kommer att lämna även på bensinmackar också.

Vad händer om man inte hunnit skaffa en p-skiva eller glömmer bort? Det är ju lätt att glömma när det är nytt.

– Nu kommer vi säkert att vara lite förstående i början och kanske inte lappar de första dagarna.

– Har man en p-skiva som gäller i en annan kommun så gäller det även i Söderhamns kommun. I många bilar kanske det redan ligger en parkeringsskiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista