När Sanvikens IF möter AIK på hemmaplan nästa vecka kommer det ske på Jernvallens nya konstgräsplan. Foto:Madelaine Drake/Sveriges Radio

Ny konstgräsplan ska lyfta Sandvikens IF

0:47 min

Nästa torsdag möter Sandvikens IF - AIK i andra omgången av Svenska Cupen i fotboll. Nu förbereds för fotbollsfest näste vecka och nytt konstgräs på Jernvallen håller på att läggas av konstgräsexperter från Holland.

– Det kommer att bli ett jättelyft för oss, vi hade en ganska gammal konstgräsplan och nu får vi det nyaste som finns i konstgräs. Och det finns väl inget bättre sätt att få inviga det än på hemmaplan mot AIK, säger Jens Åberg som ingår i truppen och jobbar på Sandvikens IF kansli.

Hur är stämningen inför matchen?

– Vi försöker, även om det är svårt, att inte tänka på för mycket på den. Vi har en viktig seriematch i helgen som vi ska klara av på bästa sätt innan vi ska möta AIK.

– Men givetvis pratas det om det här, det är en jättegrej för alla oss spelare och för föreningen.

Hur tror du att det kommer att gå?

– Jag tror att vi kan överraska. Det är inte helt osannolikt att de kommer hit, möter ett division 1-lag, och kanske inte går in med full inställning med en gång. Är vi vakna då så ska vi kunna utnyttja det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista