Tommy Jonsson är förhoppningsfull inför säsongen. Foto:Johan Järvestad/Sveriges Radio Gävleborg

Brynäs revanschsugna inför mötet med Tappara

1:13 min

Ikväll spelar Brynäs sin första tävlingsmatch på hemmaplan då finländska Tappara kommer på besök i European Trophy. Vid lunch i dag tränade Brynäs lätt inför matchen och trots att lagets hemresa från Finland igår blev kraftigt försenad så ser Brynäs tränare Tommy Jonsson fram mot kvällens match och var nöjd med tempot på dagens träning.

– En härlig atmosfär i gruppen tycker jag. Revanschsugna efter att vi fick stryk mot TPS Åbo i förrgår så vill ju vinna här ikväll.

För de som inte såg den matchen, hur såg det ut tyckte du?

– Jag tycker att vi var lite energilösa på något vis. Lite tunga ben och fick inte igång någon energi tycker jag. Vi var lite ostrukturerade. Vi känner en revanschlust inför kvällen och vill göra bättre ifrån oss.

Är ni starkare eller svagare i år jämfört med förra säsongen?

– Jag tycker att det känns väldigt starkt. Jag tycker vi ska bilda ett lag som verkligen är ett LAG, och ha en annan typ av balans i laget, och det tycker jag verkligen att vi har.

– Sen är inte Calle Järnkrok med och Elias Lind är inte med, de ersätter man inte hur som helst, det ska jag vara ärlig att säga. Men jag tycker att på det sättet vi kommer att bygga laget nu så känns det väldigt intressant och inspirerande, berättar Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Matchen börjar ikväll klockan 19.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista