Ciwan Haco sist ut av sommargästerna 2013 i P4 Gävleborg. Foto: Joakim Oldeen / Sveriges Radio.

Ciwan Hajo Sommargäst i P4 Gävleborg

22 min

Ciwan Haco besökte Eftermiddagsprogrammet 15 augusti och blev då också sommarens sista sommargäst. Ciwan arbetar nu tillvardags på Kulturskolan i Gävle, men han är också en duktig och framgångsrik musiker. För tio år sedan lockade han 300.000 personer till en konsert i Kurdistan.

Ciwan kommer ursprungligen från Kurdistan men flyttade till Tyskland som 19-åring för att studera musik. Men efter en tid visade det sig att han kunde försörja sig på att framföra musiken och då blev det mindre studerande och mer musicerande.

När han kom till Tyskland hade han drömmen att bli musiker och känd. Och några år senare när han var i Italien för att spela kunde han också konstatera att han uppnått sin dröm.

I början av 90-talet flyttade han till Norge och nu har han bott i Sverige i flera år.

När Ciwan inte arbetar eller spelar musik så är familjen hans stora passion i livet. Och så gillar han såklart att köra bil också - gärna långa sträckor.

Lyssna på hela intervjun för att höra honom berätta om sin musik och hur det var att spela inför 300.000 i publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista