Sjöpolis (arkiv). Foto: Julia Brynolfsson/SR

Båt tappade timmer utanför Hudiksvall

En bogserbåt tappade en stor mängd timmer under en bärgning i Enångersfjärden. Polisen varnar nu fritidsbåtägare och uppmanar dom att köra försiktigt i det här området.

Båten skulle transportera timmer som avverkats från en ö in till fastlandet.

– Men vinden vände så det som släpades efter slet sig, säger Max Forsström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborgs län till TT.

Uppskattningsvis kan det röra sig om 50 kubikmeter timmer som har slitit sig under bärgningen, uppger polisen. En stor mängd timmer har samlats in men ganska mycket timmer ligger fortfarande i vattnet och driver. På grund av hög sjö och vind kan timmer finns i färdvatten runt Hålsängesfjärden, Enångersfjärden och Iggesundsfjärden, skriver polisen på sin hemsida.

Inga personer skadades vid händelsen. Men polisen varnar nu fritidsbåtägare om att iaktta försiktighet i dessa vatten då det finns risk för att timmer kan ligga som hinder i vattnet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista