Michael Kallbäck. Foto: Jonatan Bergman/P4 Dalarna.

Söderhamnaren Michael Kallbäck slutar som sportchef

Michael Kallbäck slutar som sportchef
1:21 min

Han siktade högt men framgångarna uteblev. Nu får 28-årige Michael Kallbäck från Söderhamn lämna jobbet som sportchef i Borlängeklubben IK Brage. Anledningen är att Brage ligger sist i superettan och börjar förbereda sig för en nedflyttning i division ett. Då behövs inte längre någon sportchef.

– Det är klart att det är tungt, och det som är tyngst är att vi ligger där vi ligger.

För ganska exakt ett år sedan tog Söderhamnaren Michael Kallbäck över som sportchef i Brage.

Han gjorde några uppmärksammade värvningar i Dulee Johnson, Njogu Demba-Nyrén och Jan Tauer och siktet var inställt på toppskiktet i superettan.

Men med bara sex inspelade poäng ligger Brage överlägset sist i tabellen.

Enligt Michael Kallbäck beror det bland annat på att tränarduon Örjan Glans och Bo Wålemark slutade i januari och att den nye  tränaren, Helsingborgs förre guldtränare Conny Karlsson, blev sjukskriven.

– Det är olika faktorer, det började med Bosse och Örjan och fortsatte med att Conny kom in sent. Vissa spelare som vi värvade presterade inte på den nivån som vi önskat, tillsammans med andra faktorer också.

– Först och främst ska jag fullfölja den här säsongen med de arbetsuppgifterna jag har kvar. Vad jag tar mig för sedan det har jag ingen aning om. Men det ska bli skönt att träffa min fästmö igen, det var ett tag sedan, säger Söderhamnaren Michael Kallbäck.

P4 Gävleborgs Magnus Hansson i samarbete med P4 Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".