1 av 3
Elin Wijnvoord spelade lärare under introduktionsdagen. Foto: Linnea Johansson/SR Gävleborg.
2 av 3
Robert Svensson kom både till en ny stad och till en ny utbildning i Gävle. Foto: Linnea Johansson/SR Gävleborg.
3 av 3
Lisa Andgrim bestämde sig för att studera till mäklare. Foto: Linnea Johansson/SR Gävleborg.

Nya studenter på Högskolan i Gävle hälsades välkomna

Under onsdagen börjar höstterminen på Högskolan i Gävle och mängder av nya studenter hade introduktionsdag.

Inte nog med att man ofta är nervös första dagen på högskolan. Ens nya klasskompis kanske inte alls är en förstaårselev egentligen, och den stränga läraren visar sig inte alls vara en lärare.

Som en del i välkomnadet brukar de äldre studenterna lätta upp stämningen lite genom att hitta på en del tokigheterelev.

Under onsdagen drog tredjeårsstudenten Elin Wijnvoord på sig ett par lärarglasögon och berättade för förstaårseleverna på Hälsopedagogsprogrammet och Idrottsprogrammet vilket hårt slit som ligger framför dem under utbildningen.

– Jag tycker att det här är jättekul! Tidigare har jag låtsats vara student. Det är roligt att vara med hela dagen och plocka upp studenterna så att de kommer in i studentlivet, säger hon.

Två av eleverna som var på introduktionsdagen var Robert Svensson som ska läsa ekonomiprogrammet och Lisa Andgrim som ska studera till mäklare.

– Det känns jättebra, jag är lite spänd. Jag har varit nervös hela veckan, men nu är jag inte det längre, säger Lisa Andgrim.

Robert Svensson flyttade till Gävle under tisdagen. Han hade hört av en vän att Gävle var en bra ort att bo och studera i.

– Jag hoppas att det drar igång med små steg i början och att det sedan blir mer avancerat. Att man verkligen lär sig någonting, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista