Anna Hammarström, vd Mitt Hjärta. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio

Mitt Hjärta säljer sina hälsocentraler i Hälsingland

2:17 min

Mitt Hjärta säljer Varvet i Hudiksvall, Ljusne hälsocentral och E-hälsan i Söderhamn. Vårdföretaget lämnar därmed helt sin sjukvårdsverksamhet i Hälsingland.

Från den första oktober tar den nya ägaren Eva Jansson, som i dag är ekonomichef för Mitt Hjärta, över hälsocentralerna. De kommer att behålla sina namn och personal kommer inte att bytas ut.

– Mitt Hjärta har gjort sin resa inom primärvården och i sin resa i Gävleborg. Det känns väldigt roligt att lämna över hälsocentralerna till en person som är verksamhetschef i dag och som kommer kunna göra det här bra i fortsättningen, säger Mitt Hjärtas vd Anna Hammarström och fortsätter.

– Vi lämnar Gävleborg nu när det gäller sjukvård och vi har många andra projekt på gång.

Har ni tröttnat på sjukvård?

– Vi gick in i primärvården som en del i en tänkt helhet, men i och med att vi sålt Bollnäs hälsocentral och att vi inte fick möjligheten att driva Bollnäs sjukhus så ser vi inte den helheten längre, säger Anna Hammarström.

Eva Jansson kommer inte göra några större förändringar i verksamheten, och personalen som finns där i dag kommer att jobba kvar. Men hon vill fortsätta att utveckla den framöver.

– Vi har bland annat påbörjat ett arbete tillsammans med specialister för att kunna erbjuda mer service till patienterna coh korta väntetiden, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista