Spelarna Seth Rudolph, David Svanberg, tränaren Tony Andersson och klubbens ordförande Peter Svensson. Foto: Linnea Johansson/SR Gävleborg.

SIF tar emot AIK i Svenska Cupen

6:53 min

Ikväll har både Hudiksvalls FF och Sandvikens IF chans att ta sig vidare i Svenska Cupen i fotboll. Hudiksvalls FF möter Landskrona BoIS på Glysisvallen och Sandviken IF tar emot AIK på Jernvallen.

Peter Svensson, ordförande för Sandviken IF, hoppas på nästan fullsatt på Jernvallen med ungefär 3500 besökare.

– Att kunna bjuda på ett sådant här arrangemang för Sandviken som stad betyder mycket. Och för klubben är det jätteviktiga pengar. En sådan här match betyder nästa mer publikmässigt än alla seriematcher på en säsong, säger han.

SIF var nära att slå ett annat allsvenskt lag i svenska cupens andra omgång förra året. SIF ledde med 3–1 mot Malmö FF när det bara var en kvart kvar att spela, men slutresultatet blev 3–6 efter förlängning.

Tony Andersson, tränare för SIF, hoppas att laget gör en lika bra match i år.

Hur ska ni jobba för att nå ända fram den här gången?

– Vi måste se till at skapa ett eget spel och etablera på deras planhalva. Vi måste upp i samma fantastiska nivå som vi hade förra året. Om vi har ledningen 3-1 med en kvart kvar så har vi lärt oss läxan och måste vara lite kyligare, säger han.

En ny målgörare i Sandviken IF är Seth Rudolph från USA som gjorde två mål i förra matchen, som var hans första tävlingsmatch för laget.

– Jag ska göra mitt bästa för att i alla fall sätta en boll i nättaket, och förhoppningsvis kan vi vinna i dag, säger han.

Den rutinerad mittbacken David Svanberg är den i truppen som har flest matcher för SIF i bagaget och ska försöka sätta stopp på AIK:s målgörare.

– Det gäller att få ihop hela laget, få tag på bollen och hålla den i vår ägo. Det är alltid roligt med såna här matcher, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista