1 av 6
Viktor Roos har avgjort och det stora jublet bryter ut på Glysis i Hudiksvall. Foto: Christian Höijer Sveriges Radio
2 av 6
Hurrarop i Hudiklägret. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
3 av 6
Mehmet Hafizovic var matchens lirare i hemmalaget HuFF.
4 av 6
Storpublik på Glysis, över 800 personer på plats.
5 av 6
Matchen mellan Hudiksvall och Landskrona var jämn och chansfattig och avgjordes till sist på straffar efter 0-0 i full tid och 1-1 efter förlängning.
6 av 6
Förre landslagsspelaren och tyskproffset Jörgen Pettersson, numera tränare för Landskrona, hade lätt att hålla sig för skratt efter cupförlusten.

Cupskrällarnas kväll - Hudiksvall vidare...

2:01 min

Det jublades på länets fotbollsarenor igår när Sandviken och Hudiksvall båda svarade för två praktskrällar i Svenska cupen. Sandviken slog ut allsvenska AIK hemma på Jernvallen med 3-2 och på Glysis i Hudiksvall vann hemmalaget efter straffar mot Superettan-laget Landskrona.

Viktor Roos som satte den sista och avgörande straffen till 6-5 (0-0 i full tid, 1-1 efter förlängning) sa så här direkt efter fullträffen:

– Det var bara att gilla läget. Jag var orolig att den steg för högt, men den satt ju bra...

Hur stort är det här?

– Jävligt stort, det största för Hudik. Hittills...

Storpublik
Vilken fotbollskväll det blev i går.

Inför drygt 2 800 personer på Jernvallen såg Andrew Stadler till att skicka ut självaste AIK ur Svenska cupen. 3-2-målet kom i förlängning var mycket elegant chipp av Stadler.

Och förlängning fick också de drygt 800 åskådarna på Glysis i Hudiksvall se, därtill ett straffavgörande där Viktor Roos alltså satte slutpunkt med sin rökare i krysset.

En annan stor matchhjälte var målvakten Niklas Larsson:

– Jag sa innan att "två räddningar har jag i mig", och det klarade jag, haha.

Glad tränare
Hudiktränaren Henrik Åhnstrand:

– Jag har inte tagit in det än. Det är otroligt kul för föreningen och de som jobbar för fotbollens framtid i Hälsingland.

Nu blir det alltså gruppspel i Svenska cupen för Hudiksvall och Sandviken. Det drar igång i mars nästa år så nya fester är alltså att vänta för publiken. I onsdags kväll blev för övrigt ett tredje länslag, Gefle IF, klart för gruppspelet.

Christian Höijer
christian.hoijer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista