1 av 3
Yxfabriken Wetterlings var ett av stoppen för statsminister Fredrik Reinfeldt under dagens besök i Storvik. Foto:Staffan Mälstam/Sveriges Radio
2 av 3
Julia Kaltoff, vd för Wetterlings visade Fredrik Reinfeldt yxfabriken i Storvik. Foto:Staffan Mälstam/Sveriges Radio
3 av 3
Fredrik Reinfeldt och Julia Kaltoff, vd för Wetterlings yxfabrik i Storvik. Foto:Staffan Mälstam/Sveriges Radio

Fredrik Reinfeldt svingade yxa i Storvik

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte på onsdagen Storvik. Han var på yxfabriken Wetterlings där han tog del av verksamheten och träffade anställda.

Det här är en del av statsministerns resor i Sverige i höst med utgångspunkt i händelser och utvecklingar som har bidragit till att forma Sverige de senaste 200 åren.

Julia Kaltoff, vd för Wetterlings yxfabrik guidade Fredrik Reinfeldt genom fabriken. För P4 Gävleborg berättar statsministern om besöket.

– Jag har lärt mig om hur man producerar yxor i ett företag som har gjort det sedan 1880. För mig är det en berättelse om Sverige, om hantverkstraditioner där vi har lyckats med kvalitet bli dominanta i hela världen, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista