1 av 2
Ulla Enström är intresserad av att följa kungaparet och ser fram emot direktsändningen. Foto:Magnus Hansson/Sveriges Radio
2 av 2
Ulla Ribbenstedt tycker det är bra att det händer något på äldreboendet. Foto:Magnus Hansson/Sveriges Radio

Bollnäs direktsänder kungabesöket i Växbo kvarn

1:28 min

På torsdagen kommer Kungen och Drottningen till Gävleborgs län. Och för att alla ska kunna ta del av besöket, även de som inte kan vara på plats, direktsänder Bollnäs kommun kungaparets besök på Växbo kvarn på webben.

Direktsändningen är något som uppskattas av Anna-Lisa Halvarsson, Ulla Ribbenstedt och Ulla Enström som alla bor på äldreboendet Gutenberg i Bollnäs.

– Jag tycker det är roligt när det händer något här på äldreboendet, säger Anna-Lisa Halvarsson. Som får medhåll av Ulla Ribbenstedt

– Det tycker jag är jättebra, absolut, att någonting händer på Gutenberg. Det är så mycket gamlingar här. Ja det blir trevligt.

Ulla Enström är också positiv till direktsändningen.

– Jag tycker det är mycket intressant och jag är intresserad, så det ska bli roligt.

Det är i samband med att Kungen firar 40-års jubileum som Sveriges statschef som kungaparet i år åker runt och besöker alla län i landet.

I morgon torsdag är det Gävleborgs tur att få besök och det är när Kungen och Drottningen kommer till Växbo kvarn som Bollnäs kommun direktsänder det som händer på webben. Anledningen till det förklarar förvaltningschefen Gun Hedlund så här.

– Vi gör det i första hand för de som bor på äldreboenden, så att det ska vara möjligt att följa om man inte har möjlighet att åka dit så kan man följa det här i alla fall.

Kommer det att fungera bra?

– Det kommer att fungera jättebra, och vi tänker ju tillgänglighetsmässigt. Men även skolorna kan ju följa det här och även allmänheten. Man går in på vår hemsida. Så kan man klicka sig fram där.

Två kameror kommer följa det som händer på Växbo kvarn och Ulla Enström som bor på äldreboendet Gutenberg i Bollnäs ser fram emot att följa det på webben. Även om hon tycker det är lite konstigt att kommunen väljer att visa det på webben.

– Jag är lite förvånad, men jag tycker att det är väldigt roligt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista