Gävle tingsrätt. FOTO: Magnus Hansson P4 Gävleborg

Misshandlade söner och sin gravida fru - döms till ett års fängelse

En 31-årig man från Sandviken döms till fängelse i ett år, det meddelade Gävle Tingsrätt under fredagen. Mannen som åtalades för att under två års tid upprepade gånger ha slagit sin fru och sina unga barn, har nekat till anklagelserna men erkänt att paret "skojbråkat" några gånger.

I domen framgår att mannen ska ha blivit arg på kvinnan: bland annat för att hon nekat honom sex.

Det framgår också att mannen har hotat henne, slagit henne och dunkat hennes huvud i väggen.

En av gångerna som hon misshandlats var hon samtidigt gravid i sjätte månaden och förlorade sedan barnet en månad senare. Något som kvinnan själv tror kan ha varit en konsekvens av misshandeln.

Gävle Tingsrätt har också bedömt att mannen ska dömas för misshandel av sina två unga söner, efter vittnesmål som pekat på att mannen slagit och nypt barnen.

Domen blev alltså 1 års fängelse för grov kvinnofridskränkning och misshandel. Utöver fängelsestraffet ska mannen betala skadestånd jämte ränta på 50.000 kronor till frun och 11.000 kronor vardera till barnen.

Mannen kommer hållas häktad fram tills hans fängelsevistelse påbörjas.

Bevisningen bestod främst av vittnesmål från inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista