Jens Larsson, vd för Järvzoo, är väldigt nöjd med topplaceringen. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio

Järvzoo har Sveriges mest nöjda besökare

1:41 min

Djurparken Järvzoo har de mest nöjda besökarna bland Sveriges nöjesattraktioner. Det visar en undersökning som Evimetrix gjort. Den i sammanhangen lilla djurparken i Hälsingland kom alltså före bland andra Liseberg, Astrid Lindgrens värld och Kolmårdens djurpark.

Det var under juni månad som företaget Evimetrix lät totalt 1257 personer uttala sig om 50 Svenska nöjesattraktioner. När sammanställningen var klar visade det sig att Järvzoo hamnade på första plats när kunderna fick berätta hur nöjda de var.

– Det är ju fantastiskt roligt. Nöjda kunder vill man ju alltid ha. Och att bli rankad nummer ett i Sverige är ju ett otroligt betyg, säger en uppenbart nöjd vd för Järvzoo Jens Larsson.

Att djurparken har så pass nöjda besökare tror Jens Larsson beror på att Järvzoo inte är allt för stort.

– Vi är en väldigt lite aktör och slåss egentligen bland många stora jättar. Att vi är små gör att det blir väldigt familjärt och trevligt, tror Jens Larsson som tillägger att parken nu är väldigt taggade på att jobba för att behålla sin första plast även nästa sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista